Keep your hands sanitized

Élelmiszer vállalkozása indításához rengeteg követelménynek kell megfelelnie. Az egyik a vállalkozására szabott HACCP rendszer kiépítése és a hozzá kapcsolódó dokumentáció elkészítése.

  • Vállaljuk, hogy elkészítjük az Ön egyedi HACCP kézikönyvét.
  • Segítünk a rendszer működtetésében és a dolgozók képzésében.
  • A helyszíni bejárás során igény esetén javaslatokat teszünk a működtetési és üzlet-kialakítási hibák kijavítására.
  • Segítünk eligazodni az engedélyeztetés útvesztőjében.

Önnek HACCP rendszerre van szüksége, ha az alábbi üzletek valamelyikét szeretné üzemeltetni:

  • Kocsma, bár, pub, söröző, borozó
  • Zöldséges.
  • Vegyeskereskedés, ABC, élelmiszer nagykereskedelem.
  • Cukrászda, fagyizó.
  • Étterem, büfé.
  • Pékség és pék mintabolt.
  • Közétkeztetés, tálalókonyha.
  • Foodtruck.
  • Élelmiszer előállító üzem.

A HACCP kézikönyv tartalmazza:

  • Az üzlet és az üzemeltető adatait.
  • A tevékenységi kört.
  • Termékkört.
  • A forgalmazott és/vagy készített termékek leírását.
  • Helyszínrajzot, anyag- és személyforgalmi vázrajzot.
  • A termékkörökhöz tartozó folyamatábrákat.
  • Élelmiszerbiztonsági veszélyelemzést.
  • A kézikönyv melléklete tartalmazza a rendszer működtetéséhez szükséges terveket, naplókat és munkautasításokat.

Önnek a rendszer felülvizsgálatra van szüksége amennyiben,

  • meglévő üzlethelyiséget/vállalkozást vett át új üzemeltetőként,
  • új technológiát vezetett be,
  • az üzleti tevékenysége új termékkörrel bővült,
  • alaprajzot érintő átalakítás esetén.

Kötelező a HACCP-rendszer?

Igen. A 852/2004/EK rendelet és a 2008. évi XLVI. törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről jogszabályok előírják a HACCP rendszerek kialakítását, üzemeltetését.