A következő élelmiszerbiztonsági témákban kérheti segítségünket:
- HACCP dokumentáció kezelése.
- Élelmiszerbiztonsági oktatások lebonyolítása a dolgozók részére.
- Üzletnyitás feltételei.
- Tanácsadás az üzletnyitás ügymenetében
- Üzletnyitás hivatali ügyintézése
- Önellenőrzési terv elkészítése.
- Technológiai leírás elkészítése.
- Nyomonkövetés elkészítése.
- Tápértéktáblázat elkészítése.
- Kötelező felirat, címketerv elkészítése és ellenőrzése.
- Üzem és vendéglátó egység kialakítása.
- Allergén tanácsadás és oktatás.
- Anyaghányad elkészítése.
- Gyártmánylap elkészítése.
Üzletnyitás
Az üzletnyitást a helyi önkormányzatnál kell kezdeményezni és kérelmet kell benyújtani, hogy kereskedelmi tevékenységet szeretne végezni. Ezért az önkormányzat nyilvántartásba veszi a vállalkozást. Ezek után a jegyző hivatalból kiértesíti az illetékes szakhatóságokat, akik ezután 30 napon belül kijönnek és megnézik az egységet, hogy megfelelően lett-e kialakítva. Ez a leggyakrabban alkalmazott ügymenet, de tapasztalatból mondom, hogy egyes önkormányzatoknál ez fordítva működik: akkor lehet beadni a működési engedély kérelmet, ha az igénylő mellékeli a NÉBIH helyszíni szemléjéről a jegyzőkönyvet. A lényeg, hogy mindkét esetben először a vendéglátó egységet kell kialakítani, mert akár a kérelem benyújtásának másnapján is érkezhet a NÉBIH képviselője. Amennyiben a vállalkozó állati eredetű termékeket állít elő/forgalmaz, külön engedélyre is szükség lesz.
Ha üzlete, kereskedelmi egysége vagy élelmiszergyártó vállalkozása indítása körül sok a megválaszolatlan kérdés, vegye igénybe tanácsadás szolgáltatásunkat.
Az üzletnyitás témakörben bővebb leírást talál a következő oldalon.