person holding pencil near laptop computer

A következő élelmiszerbiztonsági témákban kérheti segítségünket:

  • HACCP dokumentáció kezelése.
  • Élelmiszerbiztonsági oktatások lebonyolítása a dolgozók részére.
  • Üzletnyitás feltételei.
  • Tanácsadás az üzletnyitás ügymenetében
  • Üzletnyitás hivatali ügyintézése
  • Önellenőrzési terv elkészítése.
  • Technológiai leírás elkészítése.
  • Nyomonkövetés elkészítése.
  • Tápértéktáblázat elkészítése.
  • Kötelező felirat, címketerv elkészítése és ellenőrzése.
  • Üzem és vendéglátó egység kialakítása.
  • Allergén tanácsadás és oktatás.
  • Anyaghányad elkészítése.
  • Gyártmánylap elkészítése.

Üzletnyitás

Az üzletnyitást a helyi önkormányzatnál kell kezdeményezni és kérelmet kell benyújtani, hogy kereskedelmi tevékenységet szeretne végezni. Ezért az önkormányzat nyilvántartásba veszi a vállalkozást. Ezek után a jegyző hivatalból kiértesíti az illetékes szakhatóságokat, akik ezután 30 napon belül kijönnek és megnézik az egységet, hogy megfelelően lett-e kialakítva. Ez a leggyakrabban alkalmazott ügymenet, de tapasztalatból mondom, hogy egyes önkormányzatoknál ez fordítva működik: akkor lehet beadni a működési engedély kérelmet, ha az igénylő mellékeli a NÉBIH helyszíni szemléjéről a jegyzőkönyvet. A lényeg, hogy mindkét esetben először a vendéglátó egységet kell kialakítani, mert akár a kérelem benyújtásának másnapján is érkezhet a NÉBIH képviselője. Amennyiben a vállalkozó állati eredetű termékeket állít elő/forgalmaz, külön engedélyre is szükség lesz.

Ha üzlete, kereskedelmi egysége vagy élelmiszergyártó vállalkozása indítása körül sok a megválaszolatlan kérdés, vegye igénybe tanácsadás szolgáltatásunkat.

Az üzletnyitás témakörben bővebb leírást talál a következő oldalon.