Listeria fertőzés miatt hív vissza terméket az Aldi

Listeria fertőzés miatt hív vissza terméket az Aldi

Súlyos megbetegedést okozhat egy Aldiban forgalmazott Serrano sonka, melynek egyik mintájában Listeria baktériumot mutattak ki.

Selective color

Visszahívja a Hola Serrano sonkát az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a Principe di San Daniele Spa, mert annak egy mintájában listeria baktériumot mutattak ki.

A sonka értékesítését azonnal felfüggesztették, az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg.

A listeria gyomor/emésztőrendszeri megbetegedéseket és influenzához hasonló tüneteket okozhat. A listeriával szennyezett termék elfogyasztása után különösen várandós nőknél, kisgyermekeknél, illetve a legyengült immunrendszer esetén súlyosabb megbetegedés léphet fel. A listeriózis tüneteit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal itt foglalta össze.

A vásárlók az érintett 100 grammos, 33576 cikkszámú, és 2020.12.02. fogyaszthatósági idővel és G203641300 gyártási azonosítóval rendelkező sonkát bármely magyarországi Aldi áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is visszatérítik az árát. A vásárlók kérdés esetén az Aldi ügyfélszolgálatához fordulhatnak a +36 23 504 680-as telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*